Webshop

A Ricoh

A Ricoh csoport:
A Ricoh Csoport olyan irodatechnikai berendezések vezető gyártója, mely többek között multifunkciós készülékeket, nyomtatókat, másolókat, faxkészülékeket, szkennereket, digitális sokszorosítógépeket illetve ezen termékekhez kapcsolódó szolgáltatásokat kínál az irodai felhasználók számára, hozzájárulva a cégek hatékony és zökkenőmentes működéséhez.

A kifinomult technológiák egyszerű használata érdekében, a Ricoh az ügyfelek nézőpontjából ítéli meg termékeit és szolgáltatásait, melyeket élvonalbeli technológiai újításaival lát el. Ezt a felhasználóbarát fejlesztési elképzelést összes termékünk és szolgáltatásunk tükrözi. A digitális technológiák gyorsan változnak, ezért az új technológiákra összpontosító Ricoh, egyedülálló műszaki fejlesztési lehetőségeit kiaknázva újabb és újabb területeket fedez fel. A Ricoh kezdetben optikai berendezésekkel, köztük a máig sikeres fényképezőgépekkel foglalkozott, majd az 1960-as évek végétől fokozatosan átvette a főszerepet az irodatechnikai és informatikai termékek fejlesztése, gyártása és forgalmazása terén.

A vállalat:
A mai Ricoh Company Ltd. elődjét 1936-ban alapították Japánban. Kezdetben optikai berendezésekkel, köztük a máig sikeres fényképezőgépekkel foglalkozott, majd az 1960-as évek végétől fokozatosan átvette a főszerepet az irodatechnikai és informatikai termékek fejlesztése, gyártása és forgalmazása. Az innovációs tevékenységéről híres cég az első telefaxot 1974-ben, lézernyomtatót 1983-ban, digitális másolót 1987-ben, színes digitális másolót 1990-ben, multifunkciós készüléket 1991-ben, digitális fényképezőgépet 1995-ben dobta piacra.
A vállalat világszerte 327 helyszínen 67 ezer munkatársat alkalmaz, és a 2000. üzleti évben elért 14 milliárd dolláros forgalmával a világ 400 legnagyobb vállalata közé tartozik.
A Ricoh 1995-ben alapította meg 100%-os tulajdonú magyarországi leányvállalatát. A Ricoh Hungary Kft. országos hálózatot kiépítve mára a hazai piac meghatározó szereplõjévé vált: árbevétele 2000-ben meghaladta az 1,8 milliárd forintot, piaci részesedése pedig 14% az irodai másológépek terén.

Környezetvédelem:
A Ricoh arra törekszik, hogy irodatechnikai termékei és szolgáltatásai teljes életciklusuk alatt a lehetõ legkisebb hatással legyenek a környezetre, vagyis legyenek tiszták, takarékosak és biztonságosak. A fejlesztésnél, a gyártásnál és az üzemeltetésnél alapelv az energiatakarékosság, a hulladék újrafelhasználása és a környezetszennyezés megelõzése.
A Ricoh termékek az átgondolt tervezésnek köszönhetően számos funkcióval segítik az irodai környezet megóvását, az energia- és papírpazarlás megelőzését, a minimális zaj- és károsanyag-kibocsátást. A Ricoh számos terméke érdemelte ki az Energy Star, Blue Angel vagy a Nordic Swan környezetbarát termékjelet.

Gazdálkodási alapelveinkre támaszkodva a környezet fenntartását tartjuk az emberiség egyik legfontosabb feladatának; a környezet megőrzését mindig szemmel tartjuk, mint valamennyi üzleti tevékenységünk nélkülözhetetlen elemét. Következésképpen a környezet fenntartásáért felelősséget érzünk, ami a vállalat minden részére hatással van. Intézkedések irányelvei

  • Vállalatunk megfelel az összes belföldi és tengeren túli környezetvédelmi előírásnak, továbbá saját célokat is kitűz maga elé, hogy csökkentse a környezetre gyakorolt nyomást a társadalmi elvárásokat is figyelembe véve, és mindent megteszünk a célok megvalósítása érdekében.
  • Törekszünk a technológiai innováció előmozdítására, ugyanakkor fenntartjuk és javítjuk a környezet megőrzését szolgáló rendszereinket.
  • A gyári berendezések fejlesztésekor, kialakításakor és üzemeltetésekor mindig figyelembe vesszük azok hatását a környezetre, igyekszünk felelős módon megelőzni annak szennyezését, törekszünk az energia és az erőforrások hatékony kihasználására és a hulladéktermékek mennyiségének csökkentésére.
  • A tervezéstől, fejlesztéstől, designtól, beszerzéstől és gyártástól az eladásig, logisztikáig, felhasználásig, újrahasznosításig és a hulladék elrendezéséig minden ponton olyan termékeket és szolgáltatásokat kínálunk, amelyek minimális hatással vannak a környezetre, és maximálisan figyelembe veszik a biztonságot.
  • Környezetvédelmi oktatás segítségével igyekszünk valamennyi alkalmazottunk tudatosságát növelni, hogy olyan társadalmi nézőpontot alakítsunk ki, amely lehetővé teszi számukra a környezetvédelmi tevékenységek irányítását saját felelősségük keretében.
  • Minden országban és régióban, ahol üzleti tevékenységet folytatunk, szoros kapcsolatban vagyunk a helyi közösségekkel, és a társadalom fejlesztéséhez úgy járulunk hozzá, hogy tevékenységeink számára nyilvánosságot biztosítunk, és támogatjuk a környezet megőrzését szolgáló tevékenységeket.