Webshop

A Diana Tech Kft. kapta a “Korrekt Partner” elismerő védjegyet

2017. május 5.

„Tisztességes Kereskedő – Tisztességes Szolgáltató” védjegy létrehozása Magyarországon és Szlovákiában

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, mint vezető partner a Nagykaposi Regionális Vállalkozásfejlesztési Szövetséggel (SK) és az Észak-magyarországi Regionális Fogyasztóvédelmi Egyesülettel (HU) közösen sikeresen pályázott a Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 keretén belül “Tisztességes Kereskedő – Tisztességes Szolgáltató” védjegy létrehozása Magyarországon és Szlovákiában címmel.

 A pályázat célja, hogy magyar, illetve szlovák köztestületek, érdekképviseleti szervezetek, fogyasztóvédelmi egyesületek bevonásával létrehozzunk egy védjegyet a kereskedelmi és szolgáltató szektor számára, melynek elnyerésével a vállalkozások büszkén viselhetik a „tisztességes kereskedő – tisztességes szolgáltató” címet.

A program során kidolgoztunk egy tanúsítási rendszert, mely önértékelésen, ellenőrzésen, majd bizottsági döntésen alapult. A rendszer arculatának megformálásával, kialakításával elkészítettünk egy emblémát, melyből a pályázat során védjegy született. A folyamatban egy nagyszabású marketingkampány keretében igyekeztünk e védjegy megismertetésére a magyar-szlovák határ menti területek viszonylatában, így nemzetiségtől függetlenül Magyarországon, vagy Szlovákiában amennyiben ezt a védjegyet látja egy fogyasztó az üzletek kirakatában biztonsággal tudhatja, hogy fogyasztói, és köztestületi közös mércével mért tisztességesen működő vállalkozással kerül kapcsolatba.

A védjegy elnyerése egyaránt előnyökkel jár mind a fogyasztók, mind a vállalkozók számára. Az ún. pozitív lista létrehozásával célunk, hogy az erre felkerülő, tisztességesen működő vállalkozások üzleti előnyhöz, nagyobb piachoz jussanak, ezáltal versenyképesek maradjanak.